maandag 19 december 2016

Warme wensen





Aandacht

Deze week wens ik iedereen hele warme en liefdevolle feestdagen toe. Het mooiste dat we iemand kunnen wensen is misschien wel aandacht. De aandacht voor familie en vrienden maar ook de aandacht voor die persoon die het momenteel moeilijk heeft. Soms ben jij zelf degene die wat extra aandacht nodig hebt. Mooi als je omgeving het oppikt maar je kunt ook zelf het initiatief nemen om december leuker door te komen.  


Warm welkom

In een mooi versierd huis krijgt de kersttijd toch net even meer glans. Ken je dat gevoel van de voordeur achter je dicht doen na een drukke dag buitenshuis? Alsof je in een warme deken wordt gewikkeld. Buiten is het donker dus de lichtjes in de kerstboom en ook de kaarsen mogen aan. De verwarming mag wat hoger of ik stook wat blokken hout op in de open haard. Met een glaasje glühwein of een mok warme chocomelk kruip ik lekker op de bank. Veel beter dan dit wordt het niet. Thuis zijn voelt heel prettig maar thuis komen geeft mij het echte geluksmoment. 


Goed gesprek

Vrienden en vriendinnen hebben misschien een druk programma met de Kerst en Oud en Nieuw. Als ik niet tijdig een datum prik om met elkaar af te spreken, gaat dat dus moeilijk worden. Zelf geniet ik altijd het meest van 1 op 1 afspraakjes. Als het kan combineren we een buitenactiviteit met een een goed gesprek in een sfeervolle omgeving of bij ons thuis. We praten over de dingen die er echt toe doen en geven elkaar zo nieuwe energie. Zo lekker.


Alleen op pad

Gelukkig heeft ook mijn dochter een druk en leuk leven. Op de dagen dat zij niet thuis is en ik alleen ben hoef ik mij niet te vervelen. Thuis vliegt de tijd sowieso voorbij omdat ik altijd wel iets leuks kan verzinnen. Als ik er op uit wil, dan doe ik dat ook graag alleen. Het kan soms heel prettig zijn om je eigen weg te gaan en die plaatsen of evenementen te bezoeken die alleen jou interesseren. Bijkomend voordeel is dat je veel sneller contact maakt met andere mensen, wat heel verfrissend kan zijn. 





De kleine dingen

Aandacht geven is minstens net zo fijn als aandacht krijgen. Mijn dementerende vader krijgt niet zo vaak meer bezoek. Het is moeilijk om echt contact met hem te maken dus ik begrijp dat heel goed. Zelf hebben mijn dochter en ik ook niet zo veel aan die bezoekjes maar ik ben blij dat we nog iets voor hem kunnen doen. Tegenwoordig zit geluk voor mijn vader dus in hele kleine dingen. Kan hij nog genieten van muziek, de spelletjes, de mensen, ons? We weten het niet maar ik zie wel dat hij goed gedijt bij aandacht. Af en toe is er een moment van verbondenheid en dan besef ik hoe fijn het is dat we elkaar nog hebben.

Waarvan wordt jij gelukkig in de decembermaand? Is jouw huis ook al in een warme of bijzondere kerstsfeer? Stuur ons je reactie en wat foto's en je vindt ze terug op de pagina 'over jou'. Veel plezier - waar en met wie je ook bent.